A modellváltás után is stabilan működik a Corvinus Hallgatói Önkormányzata

Publikálva: 2022. május 20.

A 2022. április 25 és május 8-között a Budapesti Corvinus Egyetemen (Corvinus) megrendezésre kerülő Hallgatói Önkormányzati küldöttgyűlés választás során az egyetem hallgatósága megválasztotta a 41 fős küldöttgyűlését.

A jogorvoslati határidő lejárta után az alapítványi működésre történő átalakulásról, a Hallgatói Önkormányzat szerepéről és terveiről a Corvinus HÖK tisztségviselői nyilatkoztak a szervezetben sikeresen lezajlott küldöttgyűlés választást követően.

Beck Viola, a Corvinus HÖK elnöke szerint a három éve lezajlott átalakulás témája már régóta nem számít újdonságnak a Corvinuson. A régió legjobbjává válni kívánó egyetem hallgatóinak nagy többsége már az átalakulás utáni időszakban kezdte meg tanulmányait. A Corvinus HÖK szerepe ugyanakkor az elnök elmondása szerint nem csökkent, sőt a tevékenységi kör szélesedett az elmúlt időszakban, a partneri kapcsolat pedig megmaradt az egyetemmel. Az egyetem vezetése kifejezetten együttműködő a HÖK szempontjainak tárgyalásai során - derül ki a szervezet sajtóközleményéből.

Kétszer akkora lelkesedéssel szavaztak a hallgatók, mint korábban

A Corvinus HÖK egyre nagyobb elismertségét a hallgatók körében bizonyítja, hogy az idei küldöttgyűlés választás során a megválasztandó 41 küldött sikeres mandátumához szükséges szavazat mennyiség, a korábbi választásokhoz képes fele annyi idő alatt gyűlt össze.

A HÖK törekszik a hallgatóság minél nagyobb arányú bevonására, ennek keretében Beck Viola elmondása szerint több hallgatói felmérés, fogadóóra került megvalósításra az utóbbi hónapokban. A corvinusos hallgatók érdekképviseleti szerve egyébként számos tevékenységet ölel fel. A szervezet 10 területre bomlik, felettük az alelnökök (jelenleg Kovács Kristóf és Pléli Csanád) állnak. A területek specifikációjuk szerint foglalkoznak diákszervezetekkel és szakkollégiumokkal, nemzetközi hallgatókkal, oktatási kérdésekkel, vagy éppen rendezvények szervezésével.

A diákszervezetek kiemelt figyelmet kapnak a hallgatói szervezetek kiemelt fontosságúak a HÖK számára, hiszen az egyetemi közeg egyik legnívósabb részét képezi az összességében 3000 hallgatót számláló közösség.

A közel kilencezer nappali tagozatos hallgatót számláló Corvinuson 43 diákszervezetet és 8 szakkollégiumot felölelő terület vezetője elmondta, hogy számos lehetőséggel igyekszik a HÖK támogatni az előbb említett szervezeteket.

Ide sorolható :

 Nagyobb nyíltság a HÖK-ben

Beck Viola a közelmúlt változásaira is felhívta a figyelmet. A HÖK költségvetése a jelenlegi elnökség célkitűzéseinek megfelelően az eddigi gyakorlattól eltérően nyilvánossá vált, valamint a hallgatókkal való szorosabb kapcsolattartás és igényeiknek becsatornázása is a korábbiaknál jobban az előtérbe került. A Corvinus HÖK elnöke megjegyezte, a Hallgatói Önkormányzat, mint érdekképviseleti szerv sokszor számos kritikát kap, ugyanakkor a december óta hivatalban lévő vezetés célja a megítélés javítása, valamint a korábbi időszak jogos kritikáinak beépítése a szervezet működésébe.

Forrás: fejervar.hu

Menü

Főoldal

Navigáció