Újabb nemzetközi pályázatot nyert a MOME

Publikálva: 2022. március 16.

Fiatal művészek, kreatív szakemberek nemzetközi láthatóságát segíti a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem legújabb együttműködése.

Az Európai Unió programja, a KREATÍV EURÓPA támogatásával a pályakezdő alkotók elsajátíthatják azokat az új készségeket és technológiákat, amelyek használata elengedhetetlen a határokon átívelő sikerhez.

A Kreatív Európa uniós program eddig példátlan, mintegy 300 millió eurós költségvetésből támogatja a kulturális ágazatok szakembereit és a művészeket abban, hogy új közönséget megszólító, országhatárokon átívelő együttműködések jöhessenek létre. A MOME nyertes pályázatának célja az egyetem hallgatóinak támogatása az általuk létrehozott alkotások nemzetközi láthatóságának növelésével.

Ennek eszköze a digitális készségek és képességek fejlesztése lesz, aminek keretében a hallgatók megismerkednek a legfontosabb technológiai trendekkel, és az alkotásaik szélesebb körű megismertetéséhez, népszerűsítéséhez szükséges eszközök használatával. A MOME hallgatói a munka során közvetlenül is kapcsolatba kerülnek külföldi partner egyetemek diákjaival, és új alkotások is születnek.

A MOME idén már másodszorra szerepel sikeresen egy nemzetközi pályázaton. Az egyetem néhány héttel ezelőtt az Európai Unió innovációs programja, a Horizont Európa keretében nyert el fontos feladatot a biomassza-alapú gazdaságra való átállást támogató kutatás-fejlesztés területén.

Modellt vált a MOME

A 142 éves Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 2020 augusztusa óta alapítványi formában működik. A modellváltás részeként a MOME megalkotta hosszú távú stratégiáját, megújította kutatás-fejlesztési tevékenységét elindította az egyetem belső folyamatainak digitalizációját, és hozzáfogott a képzés korszerűsítéséhez is. A hagyományosan magas színvonalú művészeti és design oktatáson túl, 2022-től a MOME minden alapszakos hallgatója számára bevezeti a vállalkozói képzést, és elindítja első angol nyelvű mesterszakjait is. 2021-ben a MOME költségvetése közel négyszeresére nőtt, és az alapítvány döntött a magyar felsőoktatás történetének legnagyobb arányú oktatói béremeléséről is. 

Forrás: papageno.hu

Menü

Főoldal

Navigáció