Megszerezte a Budapesti Corvinus Egyetem az egyik legrangosabb nemzetközi felsőoktatási szervezet minősítését, az AACSB-akkreditációt.

A világ gazdaságtudományi képzéseket nyújtó felsőoktatási intézményeinek kevesebb mint 6 százaléka kapott ilyen akkreditációt.

A Corvinus az első magyar egyetem, amely megkapta az AACSB International (Association to Advance Collegiate Schools of Business) akkreditációját. Az 1916-ban alapított AACSB a legrégebb óta működő nemzetközi akkreditációs testület a gazdaságtudományi felsőoktatásban, és egyben a gazdaságtudományi hallgatók, oktatók és vállalkozások legnagyobb globális közössége – írja közleményében az egyetem.

Idézték az AACSB akkreditációs vezetőjét, aki azt mondta, ezzel olyan egyetemeket ismernek el, ahol az oktatási és a kutatási eredmények, a képzések fejlesztése és a hallgatók tanulmányi eredményei is kimagaslóak.

Ilyen akkreditációt jelenleg a világ – gazdaságtudományi képzéseket kínáló – felsőoktatási intézményeinek kevesebb mint 6 százaléka, összesen 954 intézmény kapott eddig. Ehhez egy szigorú minősítési eljárást kellett teljesíteniük.

Forrás: eduline.hu