Az előttünk álló globális kihívások, mint az éghajlatváltozás vagy a népesség elöregedése miatt Európának minden eddiginél nagyobb szüksége van az egyetemeken zajló kutatásokra, az ott kidolgozott innovatív megoldásokra.

Ennek támogatására az Európai Bizottság innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztosa, Mariya Gabriel életre hívta az innovatív felsőoktatási intézmények európai hálózatát.

Még beszállhatsz a forradalmi magyar találmányba, amivel 90%-ot megtakaríthatsz 3D nyomtatáskor (x)

Ezen az új fórumon az Európai Unió leginnovatívabb egyetemei vitathatják meg az oktatás fejlesztésével kapcsolatos tapasztalataikat, és konkrét javaslatokat tesznek majd az Európai Egyetemi Stratégia és az Innovációs Menetrend megvalósítására.

A hálózatba minden tagállam egyetlen intézményt jelöl. Magyarország Kormánya döntése értelmében hazánkat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) képviseli majd az új fórumon - tájékoztatta a Portfolio-t a MOME szerdán.

A közlemény szerint a döntés egyedülálló lehetőséget rejt magában az egyetem európai kapcsolatrendszerének fejlesztésére, határokon átívelő reputációjának erősítésére. Hozzáteszik: a döntés továbbá fontos és látványos visszaigazolása annak a munkának, amit az intézmény a modellváltás keretében végez.

 Forrás: portfolio.hu