Tíz helyet javított az eredményén a Semmelweis Egyetem, amely a Quacquarelli Symonds (QS) idei, élet- és orvostudományi rangsorán a 262. helyen végzett.

„Fő tudományterületén belül az egyetem három szűkebb szakterületi listán került be a legjobbak közé. Orvostudomány (Medicine), valamint gyógyszerészet és gyógyszertan (Pharmacy & Pharmacology) terén korábbi pozícióját megőrizve továbbra is a top 250-ben szerepel a 201-250. helyen, míg az anatómiai és élettan rangsorban (Anatomy & Physiology) a 101-140. helyre sorolják” – írja közleményében az egyetem. Ezeken a területeken a Semmelweis a legjobb magyar eredményt érte el.

A Semmelweis Egyetem fő tudományterületén, az élet- és orvostudományi listán (Life science and medicine) a tavalyi, 272. pozíciójához képest tíz helyet javítva a 262. helyen végzett.

A QS nemzetközi szakterületi rangsor készítői a listák összeállításánál öt szempontot vesznek figyelembe, többek között az egyetemekhez köthető tudományos munkák idézési gyakoriságát, az intézmény hírnevét a tudományos szférában, a munkáltatói véleményeket, a nemzetközi együttműködéseket.

Forrás: eduline.hu