Csütörtökön átadták a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi karának Áldozat utcai felújított épületét.

A fejlesztés 375 millió forintból egy KEHOP-projekt keretében valósult meg. A munkálatok során kicserélték az elavult nyílászárókat (összesen 930 négyzetmétert), átalakították a parkot és a kertet, valamint az épület külső hőszigetelést kapott, továbbá belső terei is megújuláson estek át. Folyamatban van térkövezett parkoló kialakítása is, mely a tavasz során fog megvalósulni mintegy 63 millió forintból.

A csütörtöki ünnepségen Dr. Smuk Péter, a kar dékánja felelevenítette a jogi kar történetét és ismertette a fejlesztés részleteit. Részt vett az eseményen Dr. Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos, aki azt mondta a győri jogászképzés mára versenyképessé vált az ország jogi karai között. Széles Sándor kormánymegbízott a rendezvényen hangsúlyozta, folyamatos megújulásra van szükség az élet minden területén, igazodni kell a változó világhoz.

Az ünnepség keretében átadták a jogi kar fennállásának 25 éves jubileuma alkalmából alapított Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar Alapításáért elnevezésű elismerést, melyet Dr. Bihari Mihály professzor emeritus vehetett át, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a győri jogászképzés újraindításában.

Forrás: gyorplusz.hu